Cornenii ies din nou în stradă! Forțe de ordine mobilizate la Corni

Cornenii ies din nou în stradă! Forțe de ordine mobilizate la Corni

În vederea prevenirii producerii unor fapte care ar putea afecta desfășurarea civilizată a manifestărilor de protest ce vor avea loc în perioada 06 – 09 februarie, în comuna Corni, jandarmii vor lua măsurile legale care se impun.

Libertatea de întrunire este un drept prevăzut de Constituția Românei, iar jandarmii vor asigura protecția persoanelor pașnice, intervenind punctual doar în cazul apariției unor comportamente antisociale.

Jandarmii aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii și siguranței vor lua măsuri doar împotriva celor care se vor manifesta într-un mod necivilizat, deranjându-i pe ceilalți participanți la această manifestare publică sau vor exercita acte de violență asupra forțelor de ordine.

În cazul în care la locul de desfășurare vor fi prezente persoane cu un comportament perturbator, recomandăm participanților să semnaleze jandarmilor prezența acestora.
De asemenea, dacă protestatarii vor fi însoțiți de copii, le solicităm să îi supravegheze în permanență, pentru evitarea unor evenimente neplăcute.

Echipele de dialog ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi prezente în zonă pentru a aduce, în cazul în care va fi necesar, clarificările necesare în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării întrunirilor publice, precum și drepturile și obligațiile participanților.

Pentru ca programul de lucru normal al primăriei să nu fie afectat în vreun fel, recomandăm manifestanților să intre în sediul acesteia doar dacă au de rezolvat anumite probleme care țin de atribuțiile administrației locale.

În executarea misiunii, jandarmii vor fi sprijiniți, potrivit competențelor , de efective de poliție și pompieri.

Citeste si:

Facebook Comments