Cornișa, eșecul autorităților botoșănene?!

Cea mai mare investiție a Botoșanilor pe zona de agrement, rămâne încă o mare provocare pentru autoritățile locale.

O provocare ce ține de nouă ani de zile și căreia par să nu îi facă față. De aproape un deceniu edilii ce s-au perindat prin Primărie ne-au tot promis parc de agrement dar deocamdată avem doar un șantier cu o pancartă mare pe care scrie : Cornișa.

Visul unui mic orș sărac din nordul Moldovei nu era probabil să aibă un impozant parc de agrement cu piscine și râu de rafting, ci poate drumuri mai bune și străzi asfaltate, canalizare și toalete în interiorul școlilor și nu în spatele lor. Dar vestea dată de primarul din 2008, Cătălin Flutur, că vor avea cel mai modern parc de agrement din zona Moldovei a fost extrem de bine primită de botoșăneni.

Investiția ar fi urmat să ne scoată din anonimat, să aducă turiști din toate zonele țării și poate să ne scoată cu un picior din adânca sărăcie.

Povestea este lungă și începe de pe vremea primarului Florin Egner. Atunci a venit ideea. În 2008 a fost preluată de primarul Cătălin Flutur iar prima cărămidă avea să o pună primarul Ovidiu Portariuc.

După cinci ani de birocrație au început în sfârșit lucrările. S-a lucrat tipic românesc. Iar termenul de finalizare : doi ani, a rămas doar un obiectiv irealizabil.

Chiar și așa an de an, primarul vremii, Ovidiu Portariuc ne promitea distracție la Cornișa iar în viziunea lui lucrările mergeau brici.

Cu același discurs și cu zâmbetul larg primarul a mințit poporul cu televizorul până când botoșănenii s-au săturat și nu i-au mai dat votul de încredere.

Când lucrarea ar fi trebuit finalizată, în decembrie 2015, constructorul recunoștea pentru prima dată că există întârzieri.

Au apărut noi și noi probleme, bazinul acoperit s-a surpat, aflăm că zona de agrement nu este racordată la utilități, sutele de copaci plantați s-au uscat iar lista poate continua. Vara lui 2016 aduce botoșănenilor un nou primar care anunță încă din ziua alegerilor că parcul de agrement nu va fi deschis prea curând

Nu știe nimeni cât a costat această investiție, cât de mult s-a îndatorat orașul la bănci dar un lucru este cert:Cornișa are deja directori.

Subiectul fierbinte privind cea mai așteptată investiție a municipiului Botoșani va fi dezbătut pe larg în emisiunea Jocul Puterii, în această seară la orele 20.00 Invitat va fi directorul zonei de agrement Cornisa, Eugen Turcanu.

Veti afla cu precizie cand ne vom putea bucura de mult așteptatul proiect Cornișa și care au fost piedicile investiției ce se derulează de peste 9 ani.

Citeste si:

Facebook Comments