Costică Macaleți despre Sanatoriul Podriga: “Nu trebuie să facem abuz în serviciu, dar și să nu exagerăm”

Nu trebuie să facem abuz în serviciu, dar și să nu exagerăm”.

Asta a spus președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, imediat după ce și-a preluat mandatul. Costică Macaleți consideră că din moment ce acea unitate medicală a funcționat cu aceeași sursă de apă, poate fi funcționa și acum. Mai ales că în aproximativ 3 luni zona Săveni va fi racordată la Stația de la Ștefănești.

Așa cum se știe, Direcția de Sănătate Publică Botoșani nu a emis autorizația sanitară de funcționară pe motiv că apa cu care se aprovizionează Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga nu este conformă. Curios este că aceeași sursă de apă este folosită și de secția externă din Săveni a Spitalului Județean Mavromati, școlile, grădinițele și cetățenii din orașul Săveni.

Costică Macaleți spune că situația la Sanantoriul Podriga este dramatică fiindcă finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani a fost oprită pe motiv că nu are autorizarea sanitară de funcționare emisă de DSP. De aceea președintele CJ Botoșani crede că uneori nu trebuie să se exagereze mai ales când este vorba de bolnavi.

La inițiativa deputatului liberal Cristian Roman, s-a montat un cort unde botoșănenii au putut dona alimente sau apă distilată pentru bolnavii de la Sanatoriul Podriga. La începutul acestei săptămâni, produsele alimentare, apa, medicamentele, dar și banii donați de cei aproximativ 49 de botoșăneni au fostra transportate la Podriga. Valoarea aproximativă a ajutoarelor strânse se ridică la aproape 5.000 de lei

Citeste si:

Facebook Comments