Crâmpei de speranță pentru teatrul botoșănenilor

Crâmpei de speranță pentru teatrul botoșănenilor

Se dezmorțește ușor agonia de la Teatrul ”Mihai Eminescu”.

Autoritățile conștientizează faptul că teatrul nu trebuie să rămână o ruină în mijlocul orașului și încep demersurile în vederea continuării lucrărilor. O veste bună vine de la capitală.

Deși proiectul nu a fost prins în bugetul de la Ministerul Dezvoltării, un amendament depus de parlamentarii liberali a fost aprobat iar la Botoșani ar putea ajunge peste 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Lucrările la teatru ar putea intra pe un făgaș al normalității.

Deși la Guvern nu exista un proiect privind teatrul botoșănenilor, cei doi parlamentari liberali, Cristian Achiței și Costel Șoptică au depus un amendament în vederea alocării de fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Amendamentul a trecut urmează însă a se vedea dacă proiectul va fi aprobat în plen.

Între timp, lucrurile încep să miște și pe plan local.

În luna martie urmează să aibă loc o licitație pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a documentației tehnice pentru continuarea lucrărilor.

Proiectarea presupune practic o înglobare în proiectul inițial a lucrărilor neprevăzute apărute la structura de rezistență.

Această etapă ar putea dura câteva luni iar ulterior, șefii municipiului vor trebui să găsească o nouă sursă de finanțare pentru continuarea lucrărilor.

Dacă în următorii doi ani municipalitatea nu va reuși să ducă la bun sfârșit lucrările va trebui să restituie Uniunii Europene aproximativ un milion de euro, sumă investită până acum la teatru.

Suma prevăzută pentru elaborarea documentatiei tehnice este de 130 000 lei iar licitația va avea loc pe 7 martie.

Citeste si:

Facebook Comments