VIDEO! Criza donatorilor de sânge

Cu toți știm cât este de important să donăm sânge, dar prea puțini sunt cei care calcă pragul Centrului de Transfuzii Botoșani. În plus, pe perioada verii, numărul donatorilor scade dramatic, iar criza de sânge se acutizează. Medicii sunt nevoiți să amâne o parte dintre intervențiile chirurgicale pentru că nu au suficiente rezerve de sânge.

La ora 9 dimineață, la Centrul de Transfuzii Botoșani se afla o singură persoană. Pe holuri liniște și scaune goale. În perioada concediilor, la Centrul de Transfuzii într-o lună abia dacă vin 300 de donatori în condițiile în care, pe perioada sezonului rece numărul donatorilor depășește 500.

Deși primesc tichete de masă, scutire de la serviciu și un set de analize, botoșănenii nu se înghesuie să doneze. Unii spun că au probleme medicale, iar alții se tem. Unii se prezintă la centrul de transfuzii doar la solicitarea unor cunoştinţe care au nevoie disperată de sânge.

Cu aproximație, doar 11 botoșăneni dintr-o mie merg să doneze sânge. În perioada următoare atât la Botoșani cât și la Dorohoi, vor fi organizate campanii pentru atragerea donatorilor. Urmează să doneze sânge cadre medicale și angajați ai MAI.

Citeste si:

Facebook Comments