Criza gunoiului din județ se apropie de final

S-a găsit o nouă locație

Criza gunoiului din județ se apropie de final. Conducerea județului face demersuri în vederea deschiderii unui depozit temporar pentru deșeurile colectate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, care să fie folosit în cazul unor situații de urgență. Situație așa cum a fost cea de acum câteva zile, când operatorilor de salubritate nu li s-a mai permis să descarce gunoiul pe rampa de la Săveni și au stat cu mașini pline aproape o săptămână. Terenul pentru amenajarea unui astfel de depozit a fost identificat pe raza comunei Mihai Eminescu.

Realizarea unui depozit pentru situații de urgență are drept scop de a funcționa temporar pentru ca operatorii să descarce mașinile pe terenul respectiv. Ulterior deşeurile sunt relocate la depozitul ecologic de la Stăuceni.

Prefectul Dan Nechifor a reuşit să dezamorseze conflictul pe acest subiect, obţinând acordul Primăriei Săveni pentru ca la groapa de gunoi a oraşului să fie descărcate cele şapte camioane aflate în aşteptare de mai bine de o săptămână.

Operatorii aflaţi în situaţii limită pot folosi zona-tampon, urmând să o cureţe ulterior pe cheltuiala proprie.

Citeste si:

Facebook Comments