VIDEO! Criză severă de personal la o instituţie agricolă

Criză de personal la o instituţie din agricultură, unde angajaţii nu mai fac faţă cererilor pe care le primesc. Este vorba de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor din Botoşani, care a pierdut în ultimul an 3 angajaţi iar în iunie urmează să plece un altul. Problema a fost semnalată şi ministrului Petre Daea care a promis că va urgenta scoaterea posturilor la concurs. Între timp, câteva sute de fermieri din judeţ depind de avizele şi certificările emise acolo.

Situatia a apărut în ultimul an, pe parcursul căruia s-au pensionat doi angajaţi. Acum mai sunt doar cinci iar luna viitoare unul dintre ei va ieşi la pensie. Mai mult, peste alte câteva luni, vor părăsi unitatea şi directorul executiv al Inspectoratului, care deţine funcţia din octombrie anul trecut şi un alt coleg de-al său. Chiar şi acum, spune şeful instituţiei, oamenii de acolo se descurcă extrem de greu.

În cazul laboratoarele unde se fac analizele, au reuşit cumva să rezolve problema, prin mai multe atribuţii. În câmp însă, spune directorul, nu se poate. Pentru că portofoliul e mare, terenurile sunt la distanţe mari unele de altele iar volumul de muncă la fel.

Doar trei inspectori de teren trebuie să se ocupe de aproape 300 de fermieri care produc sau comercializează seminţe ori au pepiniere, iar unul dintre ei lucrează şi la laborator.

În ultimii ani nu s-a scos la concurs niciun post, în locul celor plecaţi. De aceea, directorul instituţiei a semnalat situaţia şi ministrului Agriculturii, care a promis că se va ocupa de problemă.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments