Cu ei ne mândrim. Campionii de la țară care urmează calea onoarei și a disciplinei

Cu ei ne mândrim. Campionii de la țară care urmează calea onoarei și a disciplinei

Calea onoarei, a disciplinei și a binelui învățată la Botoșani. Într-un sătuc din apropierea municipiului Botoșani, la Orășeni Vale, într-o sală de clasă, acolo unde nimeni nu și-ar imagina se nasc adevărați campioni de arte marțiale.

O mână de puști de la țară, antrenați de un sensei crescut și născut în acest cătun, arată că performanța se poate obține oriunde, cu pasiune și multă muncă. Iar acest lucru este cel mai bine dovedit de palmaresul deosebit obținut de Petre Ispas, un antrenor de karate din Orășeni și micii săi învățăcei. În vitrinele școlii cu clasele I-VIII de la Orășeni Vale , dar și pe piepturile acestor adevărați luptători de karate din lumea satului botoșănean, strălucesc medalii și distincții la care orice practicant ar râvni.

Pentru Petre Ispas și elevii săi, karateul s-a întors la origini. Nu înseamnă doar un sport, un stil de luptă ci însăși o cale, care presupune respect, disciplină și multă persverență. Într-o sală de clasă de la Orășeni Deal, calea samuraiului prinde viață și la Botoșani.

Inițiativa organizării unui club de karate tradițional la Orășeni, care poartă numele de GI FUN aparține lui Petru Ispas, un fiu al satului, care practică artele marțiale de mai bine de 26 de ani la cel mai înalt nivel, obținând numeroase premii dar și centura neagră 4 DAN.

Sensei-ul de la Orășeni a avut experiențe și în mediul urban, conducând antrenamente inclusiv în municipiul Botoșani. Spune însă că karateka din mediul rural dovedesc o perseverență, o seriozitate și posedă o vigoare fizică deosebită.

Puștii, cu vârste între 9 și 14 ani, care intră și se antrenează în Dojo-ul de la Orășeni, se antrenează cu sârg și doresc să calce pe urmele sensei-ului. Artele marțiale, spun aceștia le-au schimbat viața în bine și vor să continue această cale până la capăt.

Petru Ispas, senseiul de la Orășeni Vale, practică artele marțiale din 1988 și a cunoscut și alte stiluri precum Aikido, Taekwondo dar și elemente de kung fu chinezesc, primind lecții de la mari maeștrii ai artelor marțiale. Copii pregătiți în dojo-ul de la Orășeni Vale, au un singur scop, acela de a merge pe calea karate-ului și de o obține mereu noi titluri de campioni și mari performanțe.

Citeste si:

Facebook Comments