Cu elan spre parlamentare

Aspiranții și-au depus candidaturile

A fost o zi plină la Biroul Electoral Județean. În ultima zi de depunere a listelor cu candidaturile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, partidele politice din Botoșani au venit «buluc» la BEJ.

De dimineață s-a înscris UDMR din partea căruia a venit un singur clujean, care avea asupra sa listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților.

Următoarea formațiune politică a fost ALDE Botoșani, care a prezentat și surpriza pentru Senat. Deputat Liliana Mincă a venit însoțită de cunoscuta cântăreață Margareta Clipa care este cap de listă pentru Senat. În schimb, noul președinte ALDE Botoșani a ales să fie pe primul loc la Camera Deputaților.

Pentru Senat candidează: Margareta Clipa, Radu Sorin Alexandrescu, Maria Plămadă, Cătălin Marian Lovin și Mihai Marius Pricop. Iar pentru Camera Deputaților: Liliana Mincă, Ștefan Dalcă, Georgeta Vătui, Mihai Pavel, Cristian Cîrligeanu, Constantin Ursan, Diana Țapu și Ioan Nechifor.

La Partidul Mișcarea Populară, înscrierea s-a făcut în mai multă liniște decât membrii precedentului partid politic.

Popularii de la Botoșani au ținut să sublinieze că au o listă curată, fără candidați care să aibă sau să fi avut probleme cu justiția.

Dan Ionescu, liderul Organizației județene a PMP, deschide lista la Botoșani pentru Camera Deputaților, urmat fiind de Tereza Nica, Andreea Palei, Corneliu Bălășanu, Vasile Adăscăliței, Alexandra Moldovanu, Daniela Rebenciuc și Petru Haucă. Pentru Senat, primul pe listă este actualul senator Corneliu Popescu, după acesta, în ordine pe listă sunt: Alina Chelaru, Sergiu Zvîncă, Viorel Călinescu și Liliana Badale.

La amiază au sosit și membrii ai Partidului Național Liberal. Canadidații de pe locurile eligibile au fost însoțiți de liderul filialei, Cătălin Flutur, dar și de consilieri locali și județeni.

Așa cum a spus și Cătălin Flutur, echipa liberală propusă pentru Parlamentul României este una cu experiență politică și parlamentară.

Pentru Camera Deputaților candidează: Cristian Achiței, Cristian Roman, Verginel Gireadă, Mirela Saucă, Gabriel Alecsandru, Eduard Cozminschi, Maricel Maxim și Radu Lebădă. Pentru Senat: Costel Șoptică, Viorel Grigoraș, Cătălina Lupașcu, Cătălin Rotundu, Sorin Cornilă.

Ultimii care au venit să-și înscrie candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost social-democrații.

Tot azi, lista PSD a suferit unele modificări, după retragerea fostului primar al municipiului, Ovidiu Portariuc. În locul acestuia pe poziția a șasea a urcat Cristina Anton, fiind adăugat pe liste pentru Camera Deputaților și numele lui Dan Deleanu, pe poziția a opta.

Candidații social-democrați pentru Senat sunt: Doina Federovici, Lucian Trufin, Albert Tănase, Cătălin Olaru, Cristian Nistor, iar pentru Camera Deputaţilor: Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Marius Budăi, Răzvan Rotaru, Costel Lupaşcu, Cristina Anton, Sorin Dănilă și Dan Deleanu.

Campania electorală începe pe 10 noiembrie și se încheie pe 10 decembrie ora 7.

Citeste si:

Facebook Comments