VIDEO! Cu gândul la drumul strategic

Drumurile județului, nu toate, vor fi cândva, poate peste 2-3 ani, legate printr-un drum strategic gândit de ultimii președinți ai Consiliului Județean din Botoșani. Unul a venit cu ideea, altul a început documentația, iar Macaleți urmează pașii birocratici. Este vorba de drumul strategic pentru care s-a mai făcut un pas în sensul în care a trecut de evaluarea unei prime comisii.

107 km de drum ar urma să fie asfaltați. Este vorba de mai multe tronsoane ce vor lega ca un lanț aproximativ 20 de comune ale județului. Demersuri pentru acest drum se fac de ceva vreme. Administrația Țurcanu-Sorescu-Achiței susținea că a lăsat proiectul la cheie într-un sertar doar că nimeni nu l-a găsit. În momentul de față, s-a făcut un prim pas.

Banii ar urma să vină în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea a 107 km de drum, iar valoarea investiției este estimată la 70 de milioane de euro.

Pe teritoriul județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura pe tronsonul II, DJ282 H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282 H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51.1 km. Tronsonul IV asigură legătura între DN 29 D-Blândești-Cecherjeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km iar tronsonul V, DJ 294, va asigura legătura între Dângeni-Mihălășeni pe o lungime de 9,5 km.

 

 

Citeste si:

Facebook Comments