Culoare şi spectacol de zile mari pe străzile Botoşaniului!

Culoare şi spectacol de zile mari pe străzile Botoşaniului!

A fost zarvă mare pe străzile Botoşaniului! Sute de botoşăneni au ieşit să vadă unul dintre cele mai frumoase spectacole de peste an. Parada datinilor şi obiceiurilor de iarnă a adunat şi în acest an zeci de formaţii din judeţ dar şi din ţară, spre încântarea privitorilor.

Parada a început de dimineaţă din faţa Palatului Administrativ, formaţiile mergând pe traseul: Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian” – Bazar – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției.

De la ora 11.00 în faţa Palatului Administrativ a început spectacolul formaţiilor. Sunt prezente formaţii de datini și obiceiuri de iarnă din județul Botoșani, localităţile: Broscăuți, Cîndești, Hlipiceni, Lozna, Vf. Câmpului, Vorona, Vlăsinești, Flămânzi, Costești – Răchiți, Durnești, Cristești, Cordăreni, şi formaţiile de datini invitate din alte judeţe: Iaşi – Cucuteni, Bacău – Dofteana, Vrancea – Păuneşti, Bistriţa, Maramureş.

Manifestarea culturală este una mare amploare, fiind angrenate și alte instituții care vor asigura securitatea și siguranța. Vor participa în jur de 800 de membri ai formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă.

Festivalul “Din străbuni din oameni buni…”, organizat de Centrul de Creaţie, a ajuns în acest an la cea de-a 42 ediţie.

Citeste si:

Facebook Comments