Cultură pe bani europeni

Cultură pe bani europeni

 Peste 46 de milioane de euro pentru proiecte culturale

Directorii de la instituțiile de cultură dar reprezentanții organizațiilor culturale botoșănene au fost instruiți de reprezentanții Ministerului Culturii cum să acceseze fonduri europene în acest domeniu.

Întâlnirea a avut loc la Prefectură în sala Nicolae Iorga unde s-au adunat peste 50 de reprezentanți ai instituțiilor publice și ai ONG-urilor. Noile modalități de accesare a fondurilor europene pe activități culturale au fost prezentate de Sorin Enuș consultat în cadrul Biroului ”Europa Creativă” din România al subprogramului ”Cultura” dar și de Andreea Ruscan din partea Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

La întâlnire au participat și mulți primari din județul Botoșani, interesați de accesarea de fonduri europene pe proiecte culturale. Reprezentanții Biroului ”Europa Creativă” dar și ai Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală au prezentat prioritățile programului ”Europa Creativă” 2014-2020 ce constă în promovarea artiștilor și a operelor artistice în toate țările Uniunii Europene dar și modul în care pot fi accesate aceste fonduri.

În total pe anul 2016 au fost puse la bătaie 46 de milioane de euro pentru accesarea de proiecte culturale.

Citeste si:

Facebook Comments