Cultură și sensibilitate la Galeriile de Artă. „Noaptea albă a galeriilor”, un eveniment de gală la Botoșani

Noapte albă cu muzică, poezie, măiestrie artistică și multă sensibilitate. S-a întâmplat unde în altă parte, decât la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian„ din municipiul Botoșani, acolo unde vineri seară a fost organizat un eveniment de gală în lumea artelor plastice din România.

Este vorba de ”Noaptea albă a galeriilor„, o întâlnire culturală cu de toate. Vizitatorii au putut admira creații artistice deosebite ale pictorilor contemporani din țară și străinătate, în cadrul ediției a V a expoziției „Interferențe”, una dintre cele mai interesante din țară.

Totodată printre operele de artă, alături de pânză și culoare, vizitatorii au găsit la „Noaptea albă a galeriilor” și multă poezie, recitată de poeții actuali sau de actorul Cezar Amitroaei.

Nu a lipsit nici muzica, sora bună a poeziei și a picturii. Ludovic Schibinschi și copiii din grupul ”Generații„ au încântat audiența cu melodii folk de o sensibilitate aparte.

Prin acest proiect al interfențelor culturale, între pictură, muzică și poezie, muzeografii de la Galerii, vor să transforme acest spațiu al artelor plastice într-o locație în care cultura botoșăneană să fie acasă. Un loc în care orice poate gusta din cultura locală și nu numai.

”Noaptea albă a galeriilor” se află la a doua ediție, fiind un eveniment important cu rezonanță națională. Inițiat în 2007 la București de către Asociația Ephemair, evenimentul dedicat culturii contemporane a poposit pe meleaguri botoșănene.

Citeste si:

Facebook Comments