Cum au votat botoșănenii și principalii candidați la Primăria Botoșani

Toți vor schimbare și curățenie în administrație

Zi mare pentru botoșăneni. Duminică, ziua alegerilor locale, aceștia s-au putut bucura de unul dintre drepturile loc constituționale, adică acela de a alege liber pe cei care vor conduce destinele municipiului reședință de județ dar și a județului, timp de patru ani. Pensionarii, au fost ca de obicei, cei mai conștiincioși votanți, spre deosebire de majoritatea tinerilor din municipiu. De la deschiderea urnelor, la 7 dimineața, aceștia s-au prezentat la secțiile de votare și au pus ștampila pe candidatul preferat. Speranțele acestora se îndreaptă către un viitor mai bun, către o administrație eficientă și mai ales fără interese meschine. Totodată votanții au creat și un portret al primarului ideal.

La vot alături de cetățeni, încă de la 8.30 s-a prezentat și reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Dan Nechifor. Acesta spune că județul dar și municipiile, comunele și orașele au nevoie de o administrație responsabilă și profesionistă.

Nu au lipsit de la vot nici principalii candidați la funcția de primar. Aceștia și-au exprimat diferitele puncte de vedere, dar mai ales au optat pentru cuvinte și concepte cheie precum continuitatea sau schimbarea. Cătălin Flutur a fost prezent la urne, alături de familie la Liceul de Arte în jurul orei 9.30

Principalul său contracandidat, Ovidiu Iulian Portariuc, a fost la rândul său prezent la urne, alături de fiul său, la Colegiul Național A.T. Laurian.

Schimbare și-a dorit și Ionuț Mertic, candidatul PND la Primăria municipiului Botoșani, atunci când a introdus buletinul de vot în urnă. Acesta a votat la secția de la Școala numărul 3.

Totodată în premieră la acest scrutin electoral au fost folosite scanere pentru citirea CNP-urilor de pe cartile de identitate.

În urma centralizării datelor de către Biroul Electoral de Circumscripție, Cătălin Flutur a câștigat funcția de primar a municipiului Botoșani. Pe locul doi s-a situat Ovidiu Portariuc. La Consiliul Județean, PSD a reușit să câștige alegerile și va desemna președintele dar și vicepreședinții de Consiliu Județean.

Citeste si:

Facebook Comments