Cum influențează internetul dezvoltarea copiilor

Ce spun specialiștii

Fie că vrem, fie că nu, internetul a devenit deja o parte din universul copiilor de astăzi. Pe lângă avantajele sale internetul reprezintă şi un real pericol pentru cei mici. Pentru că este uneori nesigur, există o mulţime de fereste colorate ce pot redirecţiona copilul spre pagini interzise, cu un conţinut nepotrivit vârstei lor.

Lumea virtuală este extrem de atractivă pentru adolescenți, care ajung la un moment dat să neglijeze viața reală. Astfel că adolescentul ar putea,treptat, să se izoleze de familie şi prieteni, preferând să socializeze pe diferite reţele. Specialiştii spun că , atunci cand părinţii nu sunt atenţi la preocupările copiilor, situaţia poate scăpa de sub control. Iar tinerii pot foarte ușor să devină dependenți. In cazul in care va confruntati astfel de probleme, este bine sa se consulte un psiholog.

O altă problemă care dă mari mari bătăi de cap sunt jocurile pe calculator, numite şi drogurile moderne ale zilelor noastre.

Victimele sunt cel mai adesea adolescenţi, majoritatea fiind băieţi, care îşi distrug viaţa reală, petrecând ore în şir în faţa calculatorului, fiind prinşi în capcana unei lumi virtuale, populate de monştri şi violenţă. Specialiştii spun că astfel de jocuri provoacă dependenţă şi pot schimba radical destinul unui copil.

Botoșănenii au opinii împărțite cu privire la avantajele și dezavantajele internetului.

Cu toate acestea, internetul este util pentru toți oamenii, de orice vârstă, atunci când este folosit corect.

Citeste si:

Facebook Comments