Cum s-a modificat admiterea la şcolile de poliţie. Criteriul privind înălţimea a fost abrogat, ce se va face la proba sportivă

Cum s-a modificat admiterea la şcolile de poliţie. Criteriul privind înălţimea a fost abrogat, ce se va face la proba sportivă

Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la şcolile de poliţie se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălţimea candidaţilor a fost abogat. Poliţia Română reaminteşte faptul că, în ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina scoate la concurs 1.300 de locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, 300 de locuri.

Conform ordinului M.A.I nr. 144/2017, publicat în Monitorul Oficial la data de 22 noiembrie, prevederile referitoare la criteriul specific privind înălţimea candidaţilor la concursurile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. au fost abrogate.

De asemenea, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ. Proba se execută în ţinută sportivă decentă adecvată anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurţi sau trening). Este declarat „promovat“ candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2 minute şi 25 de secunde.

Candidaţii sunt apreciaţi cu calificativul „promovat“ sau „nepromovat“. Pe timpul susţinerii probei, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări sau repetări.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments