Cum să alegem mielul ideal pentru masa de Paște

Specialiștii ne dau sfaturi și cum să gătim o tocană de miel delicioasă

Cum trebuie să arate mielul ideal pentru Paște. Este o întrebare pe care și-o pun mulți botoșăneni, trimiși de gospodine la târg să aprovizioneze familia pentru masa pascală. Mielul nu trebuie să fie nici prea mic, nici prea mare, ci numai potrivit și foarte gustos. O sarcină dificilă, mai ales că toți precupeții își laudă marfa. Specialiștii dar și crescătorii de la Stațiunea de Cercetare Popăuți, vin însă cu sfaturi pentru alegerea mielului de Paște. Aceștia spun că în primul rând nu trebuie să fie mai mic de 7 zile, iar ideal trebuie să aibă o vârstă de peste 30 de zile și o greutate între 10 și 20 de kilograme.

Specialiștii spun totodată că trebuie să fim atenți cu mieii prea tineri. Carnea acestora este prea toxică pentru a fi consumată. Ideal așa cum spun și cercetătorii este ca mielul să aibă măcar 30 de zile, pentru a fi mai consistent.

Crescătorii din Botoșani, spun că cel mai delicios miel dar și cu carnea cea mai densă, este cel din rasa karakul. Acesta se pretează în special pentru friptură la cuptor sau grătar și are carnea cea mai bună.

Crescătorii, recomandă și o serie de rețete. Una dintre acestea ar fi tocănița de miel karakul, fie picantă, fie clasică. Rețeta clasică presupune, lăsarea la mielului la baiț, apoi bucățile de carne condimentate doar cu sare și piper vor fi amestecate cu ceapă simplă și apoi mâncate. Deasemenea grătarul de miel se poate dovedi, dacă este bine preparat o adevărată delicatesă.

Citeste si:

Facebook Comments