Cum să facem mărțișoare tradiționale

Cum să facem mărțișoare tradiționale

Lecții de tradiție predate de specialiștii etnografii

Etnografii spun adevărata poveste a mărțișorului. Sărbătoarea primăverii se apropie cu pași repezi iar mărțișoarele de toate tipurile au început să inunde deja orașul. Specialiștii de la Secția de Etnografie a Muzeului Județean de Istorie din Botoșani vin cu o alternativă inedită la mărțișoarele de bazar. Etnografii s-au hotărât să-i învețe pe copii cum să facă mărțișoare tradiționale. Piticii de la grădiniță dar și de la școală sunt aduși rând pe rând și instruiți de specialiști cum să realizeze un mărțișor tradițional românesc plin de semnificații.

Copii au fost ajutați pas cu pas, de etnografi în confecționarea mărțișoarelor. Cu răbdare și atenție aceștia au primit explicațiile necesare.

Odată cu instructajul privind confecționarea mărțișoarelor tradiționale, cei mici au primit de la specialiști și povestea adevărată a mărțișorului. Adică cum era purtat acum multe sute de ani în urmă și ce semnificații avea.

Până la sărbătoarea mărțișorului mai multe grupe de copii vor putea vizita Secția de Etnografie de la Casa Ventura pentru a învăța cum să facă mărțișoare tradiționale. Etnografii le asigură instructajul, le spun povestea mărțișoarelor dar îi și ajută să le confecționeze.

Citeste si:

Facebook Comments