Cum vor să combată poliţiştii violenţa domestică

Cum vor să combată poliţiştii violenţa domestică

Victimele violenţei în familie vor fi mai protejate de acum încolo, odată cu noile modificări legislative făcute de Parlament, care dau poliţiştilor puteri mult mai mari.

Recent, a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua formă a Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Poliţia Română are un termen de 90 de zile pentru a se pregăti să aplice noile norme, care prevăd, printre altele, că victimele vor putea cere un ordin de protecţie provizoriu, direct de la poliţist.

Astfel, a fost constituit un grup de lucru, format din specialişti din structurile cu atribuţii în combaterea violenţei domestice, pentru elaborarea unor documente necesare aplicării legii. Concret, până la împlinirea celor 90 de zile, specialiştii trebuie să întocmească formularul de evaluare a riscului, a metodologiei privind modul de intervenţie, organizare şi desfăşurare a activităţilor specifice Poliţiei Române, privind faptele circumscrise violenţei domestice, formularul de ordin de protecţie provizoriu şi procesul-verbal de comunicare a acestuia.

Citiți continuarea articolului pe www.adevarul.ro

Citeste si:

Facebook Comments