Cupluri de aur și diamant premiate la Primărie

Se spune că este ușor să faci o nuntă, să întemeiezi o familie, dar este foarte greu să o menții.

Asta pentru că pasiunea de la început este trecătoare, și numai în unele cazuri este înlocuită de dragostea adevărată, de respect reciproc și de înțelegere. De aceea, în popor, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Cu cât căsnicia este mai lungă, cu atât devine mai rezistentă și mai durabilă.

Tradiția spune că perechii aniversate i se dau cadouri care să fie legate de denumirea aniversării. Iar municipalitatea din Botoșani a dorit ca astăzi să păstreze această tradiție și să premieze cuplurile de aur și diamant.

Fiecare an, care a trecut de la unirea destinelor unei femei și unui bărbat într-o căsătorie, marchează o nouă treaptă a dragostei, a comuniunii și împărtășirii, într-o evoluție intimă care nu este deloc liniară și nelipsită de frământări.

Tradiția spune că aniversările căsătoriei au nume diferite, o ocazie frumoasă pentru a sărbători, de a organiza ceva specific acestei aniversări. Iar Primăria și Consiliul Local Botoșani a ținut să păstreze această tradiție de a premia cuplurile de aur și diamant.

Festivitatea a fost organizată, joi dimineață, în sala de ședințe.

Cuplurile care au ajuns la pragul de 50 de ani, respectiv 60 de ani de căsătorie au fost premiate într-o atmosferă emoționantă, creată de cântăreața Ștefania Iacob. Un moment în care toți cei prezenți s-au stăpânit cu greu să nu verse o lacrimă. Vizibil emoționat a fost și Cătălin Flutur, care a ascultat începutul piesei cu ochii în lacrimi. Edilul nu a rezistat să asculte refrenul piesei și a părăsit sala.

Cele 7 cupluri de diamant au primit în dar 1.000 de lei, câte o diplomă și câte un buchet de flori. Asta în timp ce cele 54 de cupluri de aur au primit 500 de lei, flori și o diplomă.

La finalul festivității, toți cei prezenți au ciocnit câte un pahar de șampanie.

Și pentru că sala de ședințe din Primăria Botoșani era neîncăpătoare pentru cele 61 de cupluri sărbătorite, evenimentul a fost organizat în două reprize.

 

Citeste si:

Facebook Comments