VIDEO! Curățenie generală în tot Botoșaniul

S-a făcut curățenie generală, sâmbătă, la Botoșani! Oameni din toate păturile sociale, de la primar, la senator , la prefect sau la simpli cetățeni, au strâns laolaltă mii de saci cu deșeuri. Organizatorii ”Let s do it, România” estimează că au fost peste 20 000 de voluntari botoșăneni care și-au unit forțele la marea ecologizare.

Vremea a ținut cu voluntarii, iar sâmbătă, imediat ce a răsărit soarele, a fost mobilizare generală. Convinși că puterea exemplului încă funcționează, conducătorii municipiului și ai județului, au ieșit printre primii la curățenie în natură.

Senatorul Doina Federovici a făcut echipă cu prefectul Dan Șlincu, cu subprefectul Daniel Lozneanu, cu directorii instituțiilor deconcentrate și cu un grup de angajați ai Instituției Prefectului. După aproximativ două ore, au strâns din pădurea Baisa peste 50 de saci de deșeuri.

N-au plecat departe de pădure nici angajații Direcției Silvice. Voluntarii au colectat deșeurile selectiv și au dat peste fel de fel de obiecte.

Spiritul civic este o calitate pe care părinții o insuflă copiilor lor. Sâmbătă, la primele ore ale dimineții, o familie cu doi copii adunau de zor deșeuri.

Au dat dovadă de spirit civic și sute de elevi de la școlile botoșănene și de la Palatul Copiilor. Și în comunele din județ oamenii s-au mobilizat și au strâns gunoaiele aruncate la întâmplare de cei certați cu bunul simț.

Citeste si:

Facebook Comments