Cutremur în Vrancea, resimţit puternic la Botoşani

Cutremur în Vrancea, resimţit puternic la Botoşani

S-a cutremurat şi Botoşaniul!  Un cutremur moderat cu magnitudineade 5,3 grade s-a produs in zona Vrancea in noaptea de vineri 23 septembrie spre sambata 24 septembrie.  

Cutremurul a avut loc la ora locala 2h11min20sec . Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 91,6 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de V-VI grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe arie larga in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei, dar si in Bulgaria si in Basarabia. Astfel, intensitatea seismului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli in mai multe zone din centrul si Sudul Moldovei, dar si din Muntenia. La Bucuresti intensitatea miscarii seismice a fost de IV pana la IV-V grade pe scara Mercalli.

Seismul din noaptea de 23-24 septembrie 2016 a fost cel mai puternic eveniment inregistrat in Vrancea dupa 2014, cand la 22 noiembrie s-a produs un cutremur crustal cu magnitudinea de 5,7 grade in zona Marasesti-Panciu la adancimea de 41 km. Ultimul cutremur vrancean perceptibil a avut loc la 29 martie 2015, magnitudinea acestuia fiind de 4,9 grade; seismul din 2015 s-a produs la adancimea de 142 km.

(sursa : www.cutremur.net)

Citeste si:

Facebook Comments