VIDEO! Cutremur, incendii și accident în zona zero

A fost o adevărată mobilizare de forțe astăzi în mijlocul orașului. Un cutremur de mare intensitate produs în zona Vrancea a avut repercusiuni grave și la Botoșani. Un incendiu de proporții a izbucnit la Casa Sindicatelor, într-o sală plină de oameni iar flăcări au izbucnit și în incinta unui club. Imediat după, în vecinătate s-a produs și un accident rutier cu persoane încarcerate. Din fericire a fost vorba doar despre o simulare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La ora 09.00 s-a dat alarma! Cutremur urmat de incendiu și un accident. În doar câteva minute zeci de salvatori au împânzit zona centrală a orașului. Misiunile de salvare s-au desfășurat la Casa Sindicatelor, acolo unde s-a produs un incendiu concomitent cu un accident cu victime.

Deși a fost doar un exercițiu s-a acționat exemplar iar salvatorii botoșăneni dau dovadă că sunt pregătiți să intervină în situații de maximă urgență.Pe tărgi, cadre medicale , pompieri și voluntari de la Crucea Roșie au evacuat sala de spectacol iar salvatorii au acționat și la înălțime.

Pe perioada desfășurării exercițiului, circulația pe străzile Cuza Vodă și Marchian a fost restricționată. Până și-au dat seama despre ce este vorba, botoșănenii au intrat în panică.

Toate victimele au fost transportate la spital iar cele în stare gravă duse către elicopterul SMURD.
La această simulare ce a avut drept scop testarea capabilităților de intervenție și modul de acțiune a forțelor implicate au participat peste 150 de salvatori.

Citeste si:

Facebook Comments