De ce nu se pot vinde ANL-urile la Botoșani?

Situație absurdă la Botoșani!

Peste 50 de persoane s-au arătat interesate să își achiziționeze o locuință ANL. Aceștia s-au izbit de un refuz iar motivația este cât se poate de simplă. Locuințele nu au fost intabulate iar fără a trece prin acest filtru nu se pot înstrăina. Conducerea societății Locativa, ce are în administrare blocurile ANL, susține că în anul ce vine se va încerca intabularea imobilelor.

La Botoșani există peste 100 de blocuri de tip ANL.

Niciunul dintre apartamentele din aceste blocuri nu poate fi însă vândut. Deși există zeci de solicitări din partea chiriașilor, societatea care administrează clădirile le-a respins. Unele dintre blocuri sunt construite de ani buni dar nici până în ziua de astăzi nu s-a reușit intabularea lor. Scuza principală? Primăria nu a alocat bani din bugetul local pentru acest sector.

Unul dintre consilierii locali a adus în atenția șefilor din Primărie această problemă.

Conducerea Locativa susține că și anul ce vine va face solicitări la Primăria Botoșani pentru a obține finanțare în vederea intabulării blocurilor, cel puțin a celor în care exită solicitări de achiziționare a apartamentelor.

Prețul unei garsoniere într-un bloc ANL este de aproximativ 24 de mii de euro iar al unui apartament cu două camere aproximativ 32 000 de euro.

Citeste si:

Facebook Comments