VIDEO! Deficit acut de personal la DSP

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani funcţionează la cota de avarii. În ultimii 3 ani instituţia a pierdut 12 angajaţi, ca urmare a pensionărilor. Majoritatea au fost medici sau asistenţi şi în loc nu a venit nimeni. Mai mult, unitatea nici măcar nu a primit aprobare de la minister să organizeze noi concursuri.

Cele mai afectate compartimente sunt cele medicale. La epidemiologie, deşi ar fi nevoie de patru medici, în prezent lucrează doar unul singur, Irina Alecu. Până la începutul anului trecut au fost doi dar în primăvară epidemiologul-şef Ecaterinca Chihaia a ieşit la pensie.

La fel e şi la Inspecţie Sanitară, unde activitatea întregului compartiment e asigurată de medicul Felicia Beleca. Şi mai grav e în perioada concediilor când un singur medic are în grijă şi două compartimente.

În total, în ultimii trei ani au ieşit la pensie 12 angajaţi, majoritatea de profesie medici. În loc nu a venit nimeni iar acum instituţia are 17 posturi libere care ar trebui ocupate.

Problema este că nici nu se pot organiza concursuri. Şi mai mult decât atât, nici medici dispuşi să se angajeze nu se găsesc. Pentru că pe aceste domenii nu prea sunt specialiști în judeţ.

Citeste si:

Facebook Comments