Delegație din Republica Moldova, în vizită la CJ Botoșani

Delegație din Republica Moldova, în vizită la CJ Botoșani

Consiliul Județean Botoșani a primit, astăzi 2 martie 2017, vizita unei delegații de la Primăria Municipiului Bălți (Republica Moldova).

Delegația a fost condusă de Eduard PLEȘCA – consilier al Primarului Municipiului Bălți. Din delegație au mai făcut parte: Elena GRIȚCO – consilier municipal, domnul Serghei CULIBABA – consilier în cadrul departamentului de relații externe și investiții și Marcel ȚĂRUȘI – consilier al președintelui Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova.

Din partea Consiliului Județean Botoșani au fost prezenți la eveniment: Dorin BIRTA- vicepreședinte, Liviu Constantin TOMA – vicepreședinte, Luminița Vodă – Serviciul Proiecte, Cooperare Internațională și Parteneriate, Cornelia VIZITEU – directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”.

Discuțiile s-au axat pe intenția Municipalității din Bălți de a stabili un cadru general de colaborare cu Județul Botoșani, prin încheierea unui acord de parteneriat care să stea la baza viitoarelor proiecte comune ce vor fi dezvoltate de cele două entități administrative-teritoriale în cadrul oferit de Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. De asemenea, au fost trecute succinct în revistă prioritățile acestui program de finanțare și s-au discutat propuneri de proiecte atît ale Municipiului Bălți cât și ale Județului Botoșani.

Împreună cu oaspeții din Municipiul Bălți am identificat posibile proiecte în mai multe domenii. Atât noi, cât și conducerea administrativă de dincolo de graniță, cautăm tot timpul oportunități de atragere de fonduri și de dezvoltare. Discuțiile vor continua și în perioada următoare, și cu siguranță se vor concretiza prin proiecte potrivite pentru ambele unități administrativ-teritoriale”, a declarant vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.

Citeste si:

Facebook Comments