Delegație oficială din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Botoșani

Delegație oficială din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Botoșani

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, a primit vineri, 5 mai 2017, vizita unei delegații oficiale din Republica Moldova condusă de Igor Talmazan – Viceministru al Ministerului Mediului din Republica Moldova, pentru un schimb de informații tehnice cu privire la Proiectul ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Botoșani”.

Din delegația oficială din Republica Moldova au mai făcut parte:  Igor Talmazan- veceministru al Ministerului Mediului din Republica Moldova, Adrian Liptac – director executiv al Asociației de Management al Deșeurilor din Republica Moldova,  Angela Dahmila -consultant achiziții publice și Valeriu Nani – reprezentant al Inspectoratului Ecologic de Stat din Republica Moldova.

Alături de domnul președinte Costică Macaleți, Consiliului Județean Botoșani a fost reprezențat la eveniment de: domnul Dorin Birta – vicepreședinte, doamna Cristina Nicuță – șef cabinet al președintelui, domnul Iulian Micu – director executiv Direcția Servicii Publice, domnul Dănuț-Nicușor Păun – manager U.I.P. ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Botoșani”și doamna Otilia Moruz – director executiv Direcția Dezvoltare și Promovare.

La această întâlnire au mai participat: domnul Cristian Curelariu – specialist în managementul deșeurilor atestat de Asociația Internațională pentru Managementul Deșeurilor, din partea Asociației Române pentru Managementul Deșeurilor, domnul Bogdan Panțiru, din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Serviciilor Comunitare de Utilități Publice – Agenția Teritorială Botoșani, domnul director Eugen Mateciuc, din partea Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, doamna comisar șef Cristina Kashyap, din partea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Botoșani, domnul prefect Dan Constantin Șlincu, din partea Instituției Prefectului Botoșani și domnul director Ovidiu Aparaschivei, din partea A.D.I. Ecoproces Botoșani.

Vizita oficială a debutat la sediul Palatului Administrativ, în sala de ședințe ”Ștefan Luchian”, unde oficialitățile au purtat discuții cu privire la gestionarea deșeurilor în județul Botoșani, oferindu-se detalii privind implementarea Proiectului ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botosani”, atât din punct de vedere instituțional, cât și din punct de vedere financiar.

După clarificarea anumitor aspecte privind managementul deșeurilor la nivelul județului, vizita a continuat cu deplasarea delegației oficiale, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Botoșani, la obiectivul principal realizat prin Proiect – Centrul Integrat de Management al Deșeurilor din Stăuceni, în vederea unei informări tehnice privind modul de operare a depozitului ecologic și a stației de sortare a deșeurilor.

Scopul acestei întâlniri este de a colabora cu vecinii de partea cealaltă a Prutului pentru a beneficia de oportunitățile de atragere de fonduri și de dezvoltare, în beneficiul comun al ambelor părți.

Citeste si:

Facebook Comments