Delegație ucraineană, în vizită la CJ Botoșani

Delegație ucraineană, în vizită la CJ Botoșani

La invitația Președintelui Costică Macaleți, Consiliul Județean Botoșani a primit, marți, vizita unei delegații din Raionul Hliboca, Regiunea Cernăuți, Ucraina.

Delegația ucraineană a fost condusă de vicepreședintele Consiliului Raional Hliboca,  domnul Vitalii GUMENNÂI, iar din partea Consiliului Județean Botoșani au fost prezenți la eveniment Costică Macaleți, președinte, Dorin Biarta, vicepreședinte, Otilia Moruz, director executiv, Cristina Nicuță, șef de cabinet al președintelui,Iulian Micu, director executiv Direcția Servicii Publice.
Întâlnirea a fost marcată de o atmosferă prietenească, în care oaspeții au vorbit despre importanța relațiilor dintre România și Ucraina în general și dintre cele două regiuni transfrontaliere Botoșani (RO) – Cernăuți (UA), în special.

Dezbaterea s-a focusat pe proiectul de management al deșeurilor implementat de județul Botoșani, intitulat ”Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botoșani”, a cărui scurtă prezentare a fost susținută de Iulian Micu, director executiv în cadrul Direcției Servicii Publice a Consiliului Județean.

,,Suntem încantați de invitația d-lui președinte. Ne-am exprimat dorința și speranța într-o colaborare fructuoasă pe viitor. Am discutat despre posibilitatea derulării unor proiecte comune”, a declarat Vitalii GUMENNÂI, vicepreședintele Raionului Hliboca.

Vizita delegației ucrainene în județul Botoșani, a continuat cu o deplasare la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Stăuceni.

În finalul întâlnirii oficiale, președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, le-a mulțumit pentru prezența la Botoșani:
Vă mulțumesc pentru că ați  acceptat invitația  noastră. Imi reafirm dorința de a extinde demersurile începute astăzi și de a coopera pentru elaborarea unui plan comun de acțiune pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu în zona transfrontalieră”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți.

Citeste si:

Facebook Comments