Demersuri pentru salvarea Taberei de la Agafton

Se caută soluții pentru salvarea Taberei de la Agafton.

La doar un an de când au fost făcute primele demersuri de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Botoșani în vederea obţinerii unor fonduri pentru reabilitarea taberei, fără sorţi de izbândă însă, reprezentanţii instituţiei au reînnoit apelul către autorităţi.

Mergând pe aceeași idee, a fost prezentat un proiect „Voluntari pentru amintiri din viitor”, în care se susține că este nevoie de fonduri pentru lucrări la tabără, care a ajuns într-o stare nu tocmai bună.

Unul dintre corpurile de cazare este nefuncţional din cauza gradului ridicat de degradare. Clădirea are acoperişul găurit şi, pentru că nu există sursă de căldură, zidăria se distruge. În cazul în care nu se fac investiţii, se poate pierde şi ceea ce este bun, adică mobilierul. Unitatea din Agafton are 200 de locuri de cazare, dintre care 130 sunt disponibile în perioada verii, 70 pot beneficia de încălzire în sezonul rece, iar alte 70 sunt nefuncţionale.

Prefectul Dan Nechifor a explicat că se pot accesa fonduri de la Compania Națională de Investiții prin intermediul unor proiecte și, în același timp, a promis că situaţia de la Botoşani va fi transmisă Ministerului Tineretului.

Citeste si:

Facebook Comments