Depozitul ecologic de deșeuri de la Stăuceni și-a deschis porțile

Depozitul ecologic de deșeuri de la Stăuceni a fost deschis astăzi iar primele maşini au depozitat gunoiul încă de la primele ore ale dimineţii. Odată cu deschiderea investiţiei în valoare de 143 de milioane de lei, cele trei rampe de gunoi folosite, respectiv Botoşani, Darabani şi Săveni, au fost închise.

Până la stabilirea firmelor care vor colecta deşeurile din cele cinci loturi ale judeţului, vor colecta şi vor depozita gunoiul la noul depozit firmele de salubrizare care au încheiate deja contracte cu primăriile din judeţe.

La deschiderea depozitului au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani, Liviu Toma și Dorin Birta, însoțiți de adminsitratorul firmei Diasil Service Suceava, Anton Curelariu.

Costurile pentru depozitarea gunoiului la noul depozit de deşeuri de la Stăuceni vor creşte semnificativ. Potrivit conducerii CJ, tariful pentru depozitarea deşeurilor va fi de 35,11 lei/tonă, fără TVA, dar vor fi costuri şi pentru sortarea deşeurilor, transferul lor, precum şi o cotă de dezvoltare, care va fi o sursă pentru alimentarea fondului de întreţinere.

Contractul cu asocierea dintre Diasil Service Suceava şi Rossal Roman a fost semnat pe o perioadă de 8 ani şi vizează administrarea celor patru staţii de transfer de la Dorohoi, Flămânzi, Ştefăneşti şi Săveni, transferul către depozitul central Stăuceni, sortarea şi depozitarea deşeurilor, dar şi administrarea depozitului ecologic.

Realizarea depozitului ecologic de la Stăuceni face parte din proiectul “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani” cofinanţat de Uniunea Europeană, valoarea fără TVA a lucrării a fost de peste 110 milioane RON.

 

Citeste si:

Facebook Comments