Depresia este o boală grea

Milioane de oameni suferă de depresie

Depresia, numită și boala secolului, afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Majoritatea persoanelor se confruntă zilnic cu probleme dificile, care generează în sufletul lor o stare de tristeţe profundă. Moartea unei persoane dragi, un eşec profesional ori un moment de cumpănă reprezintă situaţii în care psihicul nostru este pus la încercare. Grav este faptul că ea se instalează mai nou de la vârste tot mai fragede.

Depresia degradează atât trupul cat mai ales sufletul omului. Se manifestă diferit de la om la om, dar adeseori acei oameni se simt părăsiţi, loviţi de soartă, fară un scop în viaţă şi fără motive suficiente de a trăi.

Cel mai adesea tinerii care se confruntă cu această boală sunt adolescenți ai căror părinți s-au despărțit sau au plecat în străinătate. Iar unii sunt profund dezamăgiți de ei înșiși din cauza faptului că încearcă cu disperare să fie la înălțimea cerințelor celor din jur. Iar ei consideră că nu reușesc acest lucru.

Medicii spun că, depresia a devenit la fel de periculoasă precum cancerul şi nu trebuie să trecem cu vederea peste această boala. Iar din păcate nu puține au fost cazurile în care oameni cuprinși de depresie ales să își pună capăt zilelor, considerând că pentru problemele lor nu mai există nicio soluție.

Diminuarea interesului sau plăcerii, modificarea greutății corporale, tulburări de somn, oboseala, sentimentul de inutilitate sau vinovăție excesivă, diminuarea capacității de a gândi, gânduri “negre”, de moarte sau de suicid sunt caracteristici ale depresiei.

Iar dacă acestea sunt asociate cu dureri de cap, de stomac, articulare, anxietate, atacuri de panică, preocupări excesive față de propria sănătate fizică, fobii sau abuz de alcool și alte substanțe, trebuie urgent să vă adresați unui specialist.

Citeste si:

Facebook Comments