Depresia face ravagii în Botoșani

Depresia face ravagii în Botoșani

Anual zeci de botoșăneni se sinucid

Depresia face ravagii în județul Botoșani.Medicii psihiatrii spun că tot mai mulți botoșăneni ajung la medic cu nervii la pământ, dărâmați și fără niciun chef de viață. Mulți dintre aceștia ajung chiar în pragul sinuciderii. Principala cauză este bineînțeles sărăcia și lipsa de perspectivă cu care se confruntă mulți dintre locuitorii județului. Psihiatrul botoșănean, Nicolae Vlad, spune că simptomele depresiei sunt vizibile iar toți cei care le resimt ar trebuie să se prezinte la un consult de specialitate.

În majoritatea cazurilor randamentul dat de un depresiv atât la locul de muncă dar și în viața de zi cu zi poate fi destul de redus. Depresia se manifestă în special primăvara și toamna.

Totodată depresiile, spune psihiatrul Nicolae Vlad sunt însoțite de tulburări de somn. Cu alte cuvinte atunci când avem depresie fie ne învârtim toată noapte în așternuturi fie dormin toată ziua.

Depresiile fac parte din categoria nevrozelor, iar medicii psihiatrii spun că până în 2020 numărul acestora aproape va egala pe cel al bolilor cardio-vasculare. Medicii recomandă neapărat consult medical de specialitate și medicație.

Depresia poate conduce la suicid, fiind înregistrate la Botoșani peste 56 de cazuri anual.

Citeste si:

Facebook Comments