Depresia, o boală tot mai întâlnită la adolescenți

Depresia, o boală tot mai întâlnită la adolescenți

Zeci de tineri botoșăneni ajung să cadă pradă depresiei! Cunoscută ca o tulburare mentală, afecțiunea face ravagii an de an în rândul tinerilor.Cei care ajung să intre în depresie și nu reușesc să fie salvați la timp, de cele mai multe ori au tendința să-și pună capăt zilelor.

Depresia la adolescenți trebuie observată din timp pentru a putea acționa corespunzător. Este indicat să fiți atenți la stările adolescentului tot timpul și să nu ignorați vreo stare suspectă. Despărţirile, decesul unui apropiat, pierderea încrederii în sine, sensibilitatea, aceştia sunt unii dintre factorii ce îi conduc pe oameni în interiorul unui episod depresiv.

Care sunt simptomele depresiei?

Laura Jijie, medic psihoterapeut ne spune cum se manifestă această tulburare mentală la adolescenți.

În momentul în care un adolescent simte că ceva nu este în regulă în comportamentul său, acesta trebuie să i se adreseze părinților, cuiva drag sau unui psiholog. În cazul în care adolescentul nu poate vorbi despre probleme sale cu cei din familie, acesta trebuie neapărat să consulte un psiholog. În cazurile mai grave, vindecarea se poate face cu ajutorul unui medic psihiatru și a unui tratament de specialitate.

Citeste si:

Facebook Comments