Depuneri de coroane de Ziua Eroilor

De Ziua Înălţării Domnului, sărbătoare creştină, care comemorează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos din Nazaret, la 40 de zile după Înviere, celebrăm Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român, în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În acesta an, Ziua Eroilor se sărbătoreşte la 9 iunie.

Prefectul Dan Nechifor a trecut în revistă detaşamentul de onoare, alături de comandantul Garnizoanei Botoşani, iar instituţiile publice din administraţie, unităţile de învăţământ, dar şi partidele politice au depus la final coroane de flori.

Un sobor de preoţi şi şase plutoane de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai celor două unităţi militare botoşănene au asigurat desfăşurarea ceremonialului ocazionat de Ziua Eroilor.

Evenimentul a avut loc la Cimitirul Pacea începând cu ora 12.00, moment la care, timp de trei minute, au fost trase clopotele tuturor lăcaşelor de cult din oras.

La acest eveniment au participat şi mai multi elevi de la Corni care erau îmbrăcaţi în costume populare.

Citeste si:

Facebook Comments