Deputatul care a luptat pentru copiii speciali

Cel mai frumos dar în viață pentru o familie sunt copiii! Când constați însă că pruncul tău este altfel, închis într-o lume doar de el înțeleasă, durerea nu cunoaște limite.

Un deputat botoșănean, medic pediatru, a primit ieri o răsplată frumoasă din partea unor mame care au copii speciali. Tamara Ciofu a reușit prin demersuri la diferite ministere să obțină o serie de beneficii financiare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale iar gestul i-a fost răsplătit cu lacrimi și flori.

Este deputat, un politician care se apleacă însă asupra problemelor botoșănenilor , și cel mai important, reușește să le și rezolve.

Tamara Ciofu a adus ieri lacrimi împletite cu zâmbete pe fețele unor mame ai căror copii suferă de autism și nu doar lor. Prin demersurile la Ministerul Muncii, medicul botoșănean a reușit să obțină beneficii financiare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, drepturi bănești ce au fost tăiate în urmă cu doi ani.

Fiecare copil special care merge la școală, va primi zilnic câte 16 lei și 600 de lei pe an pentru cazarmament. Consiliul Județean a primit deja fondurile necesare iar banii se vor acorda retroactiv din luna ianuarie.
Câteva mame au venit ieri la Consiliul Județean iar simbolic, i-au mulțumit medicului Tamara Ciofu.

Șeful județului susține că a avut o aplecare specială rezolvării acestei probleme încă de când era prefect. Costică Macaleți a amintit și de Andrei Pălimaru, băiețelul cu Sindrom Down care a participat la un concurs de înot în Franța și a și obținut un premiu.

Deputatul Tamara Ciofu a precizat că face demersuri în vederea înființării unei grădinițe pentru copii cu nevoi speciale dar și câte un after school în școlile în care învață copiii speciali.

Citeste si:

Facebook Comments