Deputatul liberal Cristian Roman acuză PSD că folosește minori în propaganda electorală

Parlamentarul a prezentat și un document

Deputatul liberal Cristian Roman acuză PSD că folosește minori în propaganda electorală. Cel vizat este primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc. Deputatul liberal se referă la acțiunea de plantare a copăceilor în zona Pacea, unde au fost mobilizați forțat zeci de elevi de către inspectorul școlar general Mihaela Huncă.

Cristian Roman nu critică acțiunea în sine, despre care spune că este binevenită și că ar trebui perpetuată, numai că ceea ce s-a întâmplat pe versantul Pacea avea un caracter vădit electoral, fiind în totalitate pusă în slujba candidatului Ovidiu Portariuc, coleg de partid cu Mihaela Huncă. Mai ales că acțiunea a avut loc într-o zi de joi, când elevii ar fi trebuit să fie la ore.

Parlamentarul liberal a anunțat că va informa atât Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, cât și pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului cu privire la acest abuz asupra minorilor comis de conducerea Inspectoratului Școlar Județean și va cere tragerea la răspundere a celor vinovați.

Deputatul Cristian Roman a prezentat și un document prin care se demonstrează că participarea copiilor nu a fost una voluntară, ci una obligatorie.

Citeste si:

Facebook Comments