Deputatul PSD Mihaela Huncă a pus în dezbatere publică la Botoșani propunerea legislativă privind centrele de excelență pentru pregătirea elevilor

Deputatul PSD Mihaela Huncă a pus în dezbatere publică la Botoșani propunerea legislativă privind centrele de excelență pentru pregătirea elevilor

Deputatul PSD Mihaela Huncă a organizat joi, 23 februarie, în aula Colegiului Național „A.T. Laurian” din municipiul Botoșani prima consultare publică asupra propunerii legislative privind funcționarea centrelor județene de excelență ca unități conexe ale Ministerului Educației Naționale.

La această dezbatere au participat peste o sută de persoane printre care profesori care pregătesc grupe de excelență, părinți elevi, reprezentanți ai autorităților locale, precum și colegi ai deputatului Mihaela Huncă: parlamentarul Tamara Ciofu, președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți și vicepreședintele Liviu Toma, viceprimarul orașului Botoșani Cosmin Andrei, inspectorul școlar general Gabriel Hârtie.

Inițiativa legislativă pe care o propun are fără îndoială un impact național. Dar eu sunt deputat de Botoșani și am dorit ca județul nostru să aibă un rol important în realizarea acestui proiect. De aceea am început aici consultările. Mă bucur că a existat interes în primul rând din partea părinților și elevilor dar și a profesorilor care au cel mai important rol în formarea și antrenarea tinerilor din județul nostru. Am notat toate punctele de vedere exprimate și voi ține cont de ele în elaborarea textului final al legii”, a declarat deputatul social-democrat Mihaela Huncă.

În urma modificării legislative centrele județene de excelență vor fi înființate prin Legea educației naționale și vor deveni unități afiliate ale învăţământului preuniversitar alături de centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

„În noua abordare legislativă, centrele de excelență județene vor putea iniția proiecte cu finanțare europeană și vor putea genera astfel venituri suplimentare. În acest fel, vor putea elabora şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu diverse instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale, cu administrațiile locale, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte”, a explicat Mihaela Huncă.

Citeste si:

Facebook Comments