VIDEO! Descinderi cu mascați la Botoșani

Percheziții de amploare astăzi la Botoșani și în alte 27 de județe din țară! Sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii au declanșat o acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat. La Botoșani, mascații au intrat peste indivizi suspectați de mai multe fapte penale printre care și trafic de droguri de mare risc. Asupra lor s-au găsit droguri și bani iar suspecții au fost duși la audieri.

La primele ore ale dimineții mascații au efectuat peste 10 percheziții domiciliare la botoșăneni bănuiți de trafic de droguri. Oamenii legii au descins într-un imobil de pe Aleea Nucului, la apartamentul unui tânăr. Nu au ieșit din bloc singuri ci însoțiți de individul bănuit de trafic de substanțe interzise. S-au oprit în fața blocului la un autoturism cu numere de Constanța. Zeci de minute au scotocit în interiorul mașinii iar căutarea nu a fost inutilă.

În portbagajul autoturismului au fost depistate pungi în care cel mai probabil erau droguri și sute de recipiente pregătite pentru ambalare. Pe tot parcursul perchezițiilor tânărul suspect și-a acoperit fața.

Martor la percheziții a fost și un bărbat care locuiește în vecinătate. Aproape cu lacrimi în ochi bărbatul a povestit că propriul fiu a căzut în capcana drogurilor iar dealer i-ar fi fost individul ridicat astăzi de mascați.

Omul povestește că băiatul lui urmează acum un tratament pentru a scăpa de dependență.

Există informații că procurorii au ajuns și în satul Flondora, comuna Manoleasa de unde ar proveni substanțele interzise. Vecinii individului reținut astăzi povestesc cu groază că au trăit în teroare.

Pe teritoriul a 28 de județe dar și în municipiul București s-au efectuat astăzi aproape 240 de percheziții domiciliare, la aproximativ 230 de suspecții.

Acțiunea vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, trafic de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infracțiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor.

Citeste si:

Facebook Comments