Destinul crunt al Amaliei, fata grav bolnavă care merge zilnic peste 30 de kilometri pentru a avea ce pune pe masa

Destinul crunt al Amaliei, fata grav bolnavă care merge zilnic peste 30 de kilometri pentru a avea ce pune pe masa

Viaţă chinuită, boală, lipsuri şi suferință.

Așa poate fi descris destinul crunt al unei tinere de 22 de ani din Tocileni, comuna Stăuceni, care se luptă din răsputeri să le ofere fraților, surorilor ei și mamei sale un trai decent.

În 22 de ani Amalia nu a râs niciodată, nu a avut o copilărie ca orice alt copil, a muncit din greu încă de mică.

Acum se chinuie să îşi câştige pâinea muncind cu ziua şi mergând pe jos prin frig, ploaie, zăpadă peste 30 de kilometri în fiecare zi. Are doar opt clase dar a trecut prin greutăţi greu de imaginat. Zi de zi lucrează din greu pentru a-şi ajuta mama grav bolnavă. Pentru a ajunge la muncă parcurge un drum anevoios și de multe ori periculos.

A început să muncească la o vârstă când alți copii se bucurau de copilărie.

De la 12 ani încearcă să aibă grijă de familia ei. În Botoșani are grijă de gospodăria unui bărbat care locuieste aproape de gară. Acesta este și cel care o plătește. Deseori când se întoarce acasă o ajunge noaptea. Nu îndrăzneşte să ceară ajutorul pentru că știe că unii oameni nu fac decât să râdă de ea.

Nu se teme de câinii care ar putea noaptea să o atace ci de oameni. Bietele animale simt că e doar un suflet rătăcit asemeni lor. Ceea ce o deranjează cel mai mult sunt cei care nu o lasă în pace.Unii o bat, o împing, râd de ea fără să se gândească o clipă că poate e un seamăn al lor, un om cu un suflet și o viață chinuită. De cele mai multe ori Amalia se îmbracă ca un băiat, cu greu îţi dai seama că de fapt sub chipul trist, îmbătrânit de soartă şi de viaţa grea se ascunde o fată.

Poartă haine de băieţi pentru că e singurul mod în care se poate apăra. Se gândeste că poate măcar așa va fi lăsată în pace.

Amalia mai are încă 5 frați. Înainte locuiau în Botoşani, chiar în oraş. Dar au fost nevoiţi să plece pentru că nici acolo nu aveau condiţii. Au vândut apartamentul care aparținea tatălui și cu banii obținuți au cumpărat în urmă cu 13 ani căsuţa sărăcăcioasă în care locuiesc acum.

Din păcate, de ani buni nu au nici lumină.

Din cauza datoriilor mult prea mari au renunțat la curentul electric. Mai grav este că, atât Amalia cât si mama ei, au mari probleme de sănătate. De mic copil, Amalia a avut probleme cu inima și de mai bine de cinci ani suferă de diabet. Deseori nu are bani să își cumpere medicamentele. Însă Amalia nu cere multe. Își dorește doar ca ea și familia ei să ducă un trai decent. Amalia vrea doar o pereche de ochelari pentru ca mama ei să vada mai bine.

Mai multe detalii despre povestea tristă a Amaliei si a familiei ei ,puteți afla urmărind emisiunea ’’Oameni şi Destine’’, care va fi difuzată, sâmbătă și duminică seară de la ora 20.00

Citeste si:

Facebook Comments