Detalii bombă în dosarul ”Țurcanu”

Detalii bombă în dosarul ”Țurcanu”

Un nou episod din serialul ”Țurcanu”!

Fostul președinte al județului s-a prezentat din nou astăzi în fața judecătorilor într-un nou termen al procesului în care este cercetat pentru infracțiuni de corupție. Au fost audiați patru martori și au ieșit la iveală detalii incredibile.

Cu mai bine de jumătate de oră înainte de începerea procesului, Florin Țurcanu a ajuns la Tribunal însoțit de doi dintre copii, mama și tatăl său.

Prezent a fost și socrul său, Aristomel Anușca, cercetat la rându-i pentru complicitate la trafic de influență.

Au fost audiați patru martori: directorul Direcției de Investiții Publice și Achiziții din cadrul Consiliului Județean care a făcut precizări referitoare la anumite investiții ale CJ-ului, un jurnalist botoșănen care a avut o întâlnire cu primarul de Dângeni și patronul Cornell s Floor și ar fi asistat la o discuție referitoare la mobilarea unei școli, un fost consilier al lui Florin Țurcanu și un pion care a jucat un rol extrem de important în proces: directorul tehnic al societății Cornel` s Floor, societate ce i-a construit lui Țurcanu casa de pe Aleea Pajiștei.

Directorul a recunoscut faptul că între Țurcanu și Marcel Bârsan, patronul Cornell` s Floor a existat o înțelegere. Țurcanu se alege cu o vilă, iar afaceristul cu contracte cu Consiliul Județean.

Trocul a picat iar singurele contracte cu care patronul firmei s-a ales au fost două cu Primăria Dângeni iar cel de-al treilea cu Primăria Avrămeni.

Ilegalitățile ar fi curs valuri, s-ar fi falsificat documente pentru câștigarea acestor contracte, cel puțin asta spune directorul tehnic de la Cornell` s Floor.

Interesant este faptul că locuința construită pe Aleea Pjiștei ar fi fost construită fără proiect și autorizație iar acestea s-ar fi obținut când casa era deja construită.

Astăzi a avut loc al 8-lea termen în procesul lui Țurcanu iar cu siguranță nu va fi ultimul.

Citeste si:

Facebook Comments