VIDEO! Deținuți eliberați din cauza condițiilor improprii din Penitenciar

Condițiile prea grele din Penitenciare golesc pușcăriile. După intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, 14 deținuți din Penitenciarul Botoșani au plecat deja acasă. Alți 154 de pușcăriași închiși la Botoșani își așteaptă rândul,solicitările acestora urmând să fie analizate de o comisie de eliberare condiționată.

De noua lege a recursului compensatoriu pentru lipsa condițiilor decente din Penitenciare, au beneficiat și 14 deținuți încarcerați în Penitenciarul Botoșani.

Aceștia vor primi o reducere de pedeapsă pentru toată perioada în care au fost închiși în condiții necorespunzătoare. Adică câte 6 zile scăzute din pedeapsă pentru fiecare lună petrecută în celulele improprii.

Mai mult decât atât, încă 154 de persoane private de libertate în Penitenciarul Botoșani, așteaptă să beneficieze în baza aceleași legii de eliberare condiționată.

Prin legea 169 din anul 2017 și mai ales la presiunea forurilor europene, toți deținuții închiși în condiții improprii pot beneficia de eliberare condiționată,fiind publicate inclusiv criteriile pe baza cărora se va face această selecție.

Citeste si:

Facebook Comments