VIDEO! Deținuți eliberați

Legea recursului compensatoriu și-a produs deja efectele și la Botoșani. Aproximativ 80 de deținuți au ieșit pe poarta Penitenciarului mai devreme decât ar fi crezut. Îngrijorător este faptul că unii dintre ei sunt liberi pe străzi și recidivează.

Oamenii legii încearcă să îi țină sub supraveghere, dar au apărut deja cazuri în care deținuți abia eliberați s-au întors în spatele gratiilor.

Cel mai recent caz s-a înregistrat la începutul lunii ianuarie. La trei luni după ce a fost eliberat din Penitenciarul Botoșani în baza recursului compensatoriu, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost din nou reținut. Individul este acuzat că a bătut o femeie în vârstă de 82 de ani și a încercat să o violeze. Iar din păcate cazul nu este singular.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție susțin că au o strategie de monitorizare.

Botoșănenii susțin că nu se mai simt în siguranță pe străzi și le este teamă să circule pe jos în timpul nopții.

La 30 de zile executate în Penitenciar în condiții necorespunzătoare, deținutul beneficiază de un număr de 6 zile care se consideră efectiv executate. În atare condiții au ieșit din închisori hoți, violatori, criminali, iar șirul eliberărilor este în continuă creștere.

Citeste si:

Facebook Comments