VIDEO! Dezinteres total pentru servicii medicale la domiciliu

Puțini botoșăneni cunosc faptul că ar putea beneficia gratuit, pe baza asigurării de sănătate, de servicii medicale la domiciliu. Și chiar dacă ar ști, ar fi inutil pentru că la Botoșani nu mai există niciun furnizor care să presteze astfel de servicii. Singurele firme care funcționau pe raza municipiului și-au sistat activitatea după ce au fost depistate cu nereguli iar anul acesta la Casa de Asigurări de Sănătate nu a fost depusă nicio solicitare în vederea încheierii unui contract.

Primele firme care au furnizat servicii medicale la domiciliu au fost înființate în 2014. Deși a existat cerere din partea bolnavilor nedeplasabili, administratorii acestor societăți s-au plâns de faptul că nu li se decontau serviciile medicale prestate. În cursul anului trecut, în urma unui control efectuat de Casa de Sănătate s-ar fi depistat nereguli grave iar din acest an nu mai funcționează niciuna dintre cele două firme.

Așadar, opțiunile pentru bolnavii fără ajutor sunt limitate. Ar putea apela la firme de îngrijiri medicale din alte județe, dar cu siguranță vor fi refuzați pentru că nu rentează. Cele două firme care au funcționat la Botoșani au fost acționate în instanță.

Pacienții asigurați prin serviciul public de sănătate pot beneficia de maximum 90 de zile într-un an calendaristic de îngrijiri la domiciliu.

 

Citeste si:

Facebook Comments