VIDEO! Direcția de Sănătate Publică, bună de plată

Direcţia de Sănătate Publică este bună de plată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au decis în favoarea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, după ce unitatea a funcţionat o lună şi jumătate fără autorizaţie sanitară şi fără finanţare de la Casa de Asigurări. Sentinţa nu este definitivă.

Neînţelegerile au început în primăvara anului trecut, când Sanatoriul a rămas fără finanţare pentru aproape o lună şi jumătate. Cauza? Mai întâi, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică au analizat atunci apa şi au ajuns la concluzia că nu era potabilă.

Drept urmare, au refuzat să le prelungească autorizaţia sanitară de funcţionare. Situaţia a ajuns la Casa de Asigurări iar conducerea de acolo a suspendat contractul cu unitatea sanitară şi au le-au oprit imediat banii.

Până la urmă, angajaţii Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga au reuşit să rezolve problema cu apa. Dar a fost prea târziu. Pentru că, între timp, pierduseră aproximativ 300.000 de lei, bani pe care nu i-au mai primit de la CAS Botoşani.

Pe parcursul celor aproximativ o lună şi jumătate fără contract, s-au descurcat cum au putut. Mai mult, după ce salariaţii instituţiei au organizat proteste, reprezentanţii Prefecturii au lansat şi o campanie umanitară pentru ajutorarea bolnavilor de acolo.

Către sfârşitul lui 2016, conducerea Sanatoriului s-a dus în instanţă. Iar zilele trecute a apărut şi hotărarea judecătorească. Potrivit sentinţei, a fost anulată decizia de atunci a DSP de respingere a autorizaţiei de sanitare şi au obligat instituţia să emită una pe perioada respectivă. În plus, judecătorii Tribunalului Botoşani a obligat Direcţia de Sănătate să achite aproape 275.000 de lei către unitatea sanitară.

Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată. De fapt, asta şi au de gând şefii de la DSP, care consideră că nu ei ar trebui să plătească, ci cei de la NovaApa Serv, pe care îi consideră responsabili de întreaga situaţie.

Citeste si:

Facebook Comments