VIDEO! Directive ministeriale după decesul primarului de Vorniceni

A fost nevoie ca un om să moară pentru ca autorităţile statului să constate că sistemul medical botoşănean este bolnav, iar managementul celei mai mari unități spitaliceşti din judeţ, pare să scârţâie.După ce primarul comunei Vorniceni a murit pe holurile Secţiei din Săveni, s-a autosesizat şi Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea şi a dispus un control. În plus, au apărut informaţii că managerul de la Mavromati, Livia Mihalache, s-ar pregăti să demisioneze.

Că sistemul medical este bolnav, s-a confirmat încă o dată. Despre faptul că un primar, o persoană cu notorietate, a decedat pe holurile unei unităţi sanitare, pentru că nu erau medici, a aflat şi Ministrul Sănătăţii. Sorina Pintea a aflat din presă de situaţia de la Botoşani.

Secţia exterioară a spitalului Judeţean, de la Săveni este prevăzută cu cameră de gardă, doar că nu are suficienți medici. La secție lucrează doi medici pensionari, iar unul dintre ei se află în concediu, motiv pentru care activitatea camerei de gardă a fost suspendată. Joi, când primarul Toader Leampăr s-a prezentat la spital, pentru că se simțea rău, a primit îngrijiri de la o asistentă și a fost trimis acasă. Primarul a mai apucat să facă doar câțiva pași, s-a prăbușit și a decedat, cel mai probabil pe fondul unui infarct.

După tragedie, cazul s-a mediatizat, iar Ministrul Sănătății a reacționat. Sorina Pintea a dispus un control, dar nu a trimis pe nimeni de la capitală, ci s-a adresat Direcției de Sănătate Publică. Directorul instituției susține că deja demarase controlul.

În prezent, trenează multe semne de întrebări în condițiile în care, după tragedie s-a găsit o soluție, iar Camera de Gardă de la Săveni a fost redeschisă.

Conform unor informații neoficiale, managerul spitalului județean, Livia Mihalache, și-ar fi pierdut sprijinul politic și ar fi pusă în situația de a demisiona. Cel mai vehement contestatar este primarul orașului Săveni, Relu Târzioru.

Citeste si:

Facebook Comments