Director ”muștruluit” și șefi noi la IPJ

Astăzi a avut loc probabil ultimul Colegiu Prefectural coordonat de prefectul Dan Șlincu, înainte de a fi schimbat din funcție. Ședința a debutat cu remarci tăioase la adresa unui proaspăt director care a întârziat și cu prezentarea noilor șefi interimari ai Inspectoratului Județean de Poliție .În cadrul ședinței, mai mulți șefi de instituții au prezentat rapoarte de activitate.

În cursul dimineții de miercuri, a fost convocat Colegiul Prefectural. Cel mai probabil, aceasta a fost ultima ședință condusă de actualul prefect, Dan Șlincu înainte de a fi demis din funcție de Guvernul Orban. Întâlnirea a demarat cu prezentarea noilor șefi ai Inspectoratului Județean de Poliție numiți provizoriu în funcții după pensionarea șefului Inspectoratului Viorel Șerbănoiu și a adjunctului Dumitru Aioanei.

Șeful Inspectoratului, comisarul șef Viorel Avram, a fost detașat la Botoșani de la Caraș Severin iar adjunctul său, Adrian Stoian, de la Iași. Prefectul Dan Șlincu a dorit să îl prezinte în cadrul Colegiului și pe noul director numit la APIA Botoșani, Bogdan Cîmpanu, care nu a fost prezent în deschidere. În cele din urmă, Bogdan Cîmpanu a ajuns la ședință cu 20 de minute întârziere dar a explicat că a fost prins cu treburi la birou, și nu a fost vorba de rea voință sau neseriozitate.

În cadrul ședinței, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă a făcut o prezentare a situației forței de muncă, a locurilor de muncă de la nivelul Botoșaniului și a ratei șomajului.

Conform statisticilor, din 2016 și până în 2019, rata șomajului a scăzut. În prezent 2,66% din populația județului este înregistrată în baza de date a AJOFM.

La sfârșitul ședinței de Colegiu Prefectural prefectul le-a cerut directorilor de instituții prezenți să respecte legea și de 1 Decembrie să arboreze drapelul țării la sediile instituțiilor și să aibă în vedere ca steagurile să nu fie degradate.

Citeste si:

Facebook Comments