Directori noi în unitățile școlare

Peste 50 de cadre didactice au preluat atribuțiile în slujba învățământului.

Este vorba despre cadrele didactice care vor ocupa posturile de directori și directori adjuncți rămase vacante în urma desfășurării concursului național.

Inspectoratul Școlar a publicat duminică lista finală cu directorii din județul Botoșani.

Din cele 166 de posturi de directori și directori adjuncți din județul Botoșani, 55 sunt ocupate de cadre didactice numite prin detașare în interesul învățământului. Aceștia și-au intrat în drepturi chiar de luni, 9 ianuarie și vor ocupa posturile de conducere până la organizarea unui nou concurs. Dar nu mai târziu de 31 august.

Noii directori și directori adjucți vor semna contractele de management educațional și fișele postului.

Printre directorii care au fost numiți prin detașare se numără Daniela Oprișan, de la Liceul ‘’Regina Maria’’ din Dorohoi, Dorin Gheorghiescu, de la Liceul Tehnologic ‘’Al.Vlahuță’’ Șendriceni sau Mihaela Ștefan de la Liceul Tehnologic’’ Nicolae Bălcescu’’ Flămânzi.

Numirile au fost făcute pe baza propunerilor consiliilor profesorale din unităţile şcolare.Pe posturile ocupate în urma concursului, mandatul directorilor este pentru o perioadă de patru ani de zile.

Numirile au adus atât bucurie cât și indignare.

Astfel că la numirea în funcția de director a Elenei Pușcașu o serie de oameni printre care și primarul comunei s-au declarat nemulțumiti. Ea a fost numită director prin detașare la Școala Gimnazială Nr 1 din Sulița.

Aceasta a înlocuit-o pe Ana Valencia Lăbușcă , care nu s-a prezentat la concurs.

Primarul comunei, Costinel Ciubotaru susține că Inspectoratul nu ține cont de derogarea care permite să fie menținuti pe funcții cadrele didactice care nu s-au prezentat la concurs.

În replică, Gabriel Hârtie, inspectorul adjunct susține că în momentul venirii derogării, numirile în funcții erau deja aprobate.

Citeste si:

Facebook Comments