Disciplina în trafic salvează vieți!

Disciplina în trafic salvează vieți. De asta ar trebui să fie conștienți conducătorii auto atunci când sunt la volan. Nu puține au fost cazurile în care salvatorii botoșăneni au fost puși în dificultate în trafic de șoferi teribiliști, care refuzau să facă loc ambulanțelor ce aveau semnalele acustice și luminoase pornite și care goneau pentru salvarea de vieți omenești. Însă, au fost și cazuri mai grave, când ambulanțele au fost implicate în accidente rutiere din cauza unor participanți la trafic prea grăbiți sau băuți.

Așa cum s-a întâmplat și în luna noiembrie a anului trecut în localitarea Ungureni, când un șofer băut a intrat cu mașina într-o ambulanță aflată în misiune. O ambulanță care a încetinit la o trecere de cale ferată, a fost lovită în plin de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Ambulanța se afla în misiune, transportând de la Săveni la Botoșani o pacientă în vârstă de 70 de ani.

În urma impactului asistenta de pe ambulanță a fost rănită ușor, ea acuzând dureri la nivelul genunchilor și a coapselor. Din fericire, spun medicii de la serviciul Județean de Ambulanțe, aceste cazuri sunt tot mai rare.

Polițiștii botoșăneni au desfășurat și o serie de acțiuni și controale în trafic prin care să se stopeze acest fenomen.

Citeste si:

Facebook Comments