Discuții între autorități cu privire la transformarea Secției de Obstretică și Ginecologie în spital

Discuții între autorități cu privire la transformarea Secției de Obstretică și Ginecologie în spital

Vor să transforme secția de ginecologie în spital!

Atât reprezentanții Spitalului Județean cât şi șefii județului doresc aceasta transformare, și poartă discuții în acest sens. Potrivit reprezentanților Spitalului Mavromati, secția de Obstretică și Ginecologie este finanțată la fel ca celelalte secții ale unității spitalicești.

În urmă cu câteva zile prefectul Dan Nechifor și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că multe cazuri din Botoșani sunt transferate la alte maternităţi din Suceava sau Iași.

Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean a explicat că dacă este vorba despre un caz grav care depăsese gradul de complexitate al actelor medicale oferite in Botoşani, acesta trebuie transferat obligatoriu la spitalele mai bine dotate.

Maternitatea din Suceava are un grad superior maternităţii din Botoşani, de aceea aici sunt tranferate cazurile mai grave.

Prefectul Dan Nechifor spune că se gândeste să trimită chiar o solicitare pentru ca sectia să devină spital.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, este de părere ca această transformare a Maternității în unitate medicală de sine stătătoare să fie făcută după ce s-a studiat în detaliu legislația în vigoare.

Cât despre slaba dotare tehnică și materială a secției de Obstetrică și Ginecologie, Macaleți crede că se pot face investiții în acest sens, dar după ce vor avea loc mai multe discuții tehnice cu Ministerul Sănătății.

Deocamdată, legislatia în vigoare nu permite desprinderea nici unei sectii de spital.

Aceeasi situaţie a avut loc si cu sectia de pediatrie. S-a dorit separarea şi transformarea în spital, dar legislatia nu a permis acest lucru. Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani are gradul trei de finanţare, de aceea primeste doar 80 % din finanţarea cu cel mai inalt grad.

Finanţarea este impărtita, în mod egal, tuturor secțiilor din componenţa spitalului.

Citeste si:

Facebook Comments