Distracţie şi voie bună la ziua comunei Vârfu Câmpului.

Distracţie şi voie bună la ziua comunei Vârfu Câmpului.

Jocuri, cântece şi voie bună toate la Ziua comunei Vârfu Câmpului.

Ieri a a avut loc prima ediție a acestei sărbători dedicată comunei şi oamenilor gospodari ai locului. Tot ieri, la biserica din comună, preotul satului a oficiat o slujbă de mulțumire în numele celor 32 de cupluri care şi-au aniversat nunta de aur.

După ce le-a dat binecuvântarea lui, preotul împreuna cu ceilalți enoriași le-au cântat cuplurilor sărbătorite la multi ani.

Câteva dintre cuplurile care și-au petrecut cel puțin jumătate de veac împreună au fost de acord să ne împărtășească din experiența lor de viată. De asemenea, ne-au spus şi care este secretul unei căsnicii de durată într-o lume în care divorțurile sunt la ordinea zilei.

Doamna Elena ne-a mărturisit că în căsătorie trebuie să faci tot ce trebuie. Spune că ea şi soțul ei şi-au pus dragostea si încrederea mai presus de orice problemă care s-a ivit in calea lor. Iar acest lucru a făcut ca anii petrecuți împreună să fie tot mai multi.

Tot 50 de ani de căsătorie are şi doamna Maria. Femeia spune că iubirea şi credinţa in Dumnezeu i-au ajutat să treacă peste probleme. Ea spune că secretele unei căsnicii de lungă durată sunt credinţa şi răbdarea.

Nu doar femeile stiu cum să facă totul să fie bine într-o căsătorie ci şi bărbaţii. domnul Mihai are 52 de ani de căsătorie. El afirmă că s-a înțeles întotdeauna cu soția sa şi că cel mai important lucru într-o căsnicie este întelegerea.

După slujba oficiată la biserică, Mariana Huţu, primarul comunei i-a invitat pe toţi să meargă la căminul cultural unde au avut loc celelalte activităţi. Aici cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie au fost premiate cu diplome, flori si icoane.

Printre oficialităţile care s-au aflat la Ziua Comunei Vârfu Câmpului s-au numărat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleti dar şi senatorul Doina Federovici.Ambii au ţinut să felicite gospadarii din comună dar si să le ureze sănătate şi fericire cuplurilor.

După câteva momente au urmat pe scenă, fanfara Vârfu Câmpului, ansamblurile folclorice dar şi alte formaţii din zonă.

După mult cântec şi voie bună a urmat premierea gospodarilor din comună care au participat la expoziţiile mestesugăresti dar şi la expozitiile de legume-fructe organizate.

Ziua comunei a fost un adevărat succes deşi aceasta s-a aflat la prima ediţie. Cei mai încântaţi au fost copii dar şi sătenii din comună.

Citeste si:

Facebook Comments